KAART - AFBEELDINGEN  - VOLGENDE PROJECT
ARCHITECTUURGIDS.NL / ARCHITECTUREGUIDE.NL
WONINGBOUW MET WINKELS WERELDHAVEN
J. WILS; J.C. BOLTEN, D. DÜRRER, AE.G. & J.D. POSTMA, 1941; 1949-1943; 1951, Goudsesingel, Herman Robbersstraat, Warande, Rotterdam
Woningbouw met winkels Wereldhaven / Housing and Shops Wereldhaven ( J. Wils; J.C. Bolten, D. Dürrer, AE.G. & J.D. Postma )
© 2007 Rook & Nagelkerke
Aan de Goudsesingel is reeds tijdens de oorlog begonnen met de bouw van een woonwijk ‘voor de beter gesitueerde arbeidende klasse’. Het complex is een van de weinige gerealiseerde voorbeelden van de architectuur en stedenbouw die Witteveen voor ogen stond. Het linkergedeelte is ontworpen door Jan Wils en gerealiseerd tussen 1941 en 1943. Het rechtergedeelte is door de andere architecten ontworpen en gerealiseerd tussen 1949 en 1951. Een langgerekt bouwblok van zes verdiepingen op een uitgebouwde laag winkels grenst aan de drukke verkeersweg. Erachter liggen blokjes woningen die in hoogte aflopen van vijf naar twee lagen aan weerszijden van gemeenschappelijke gazons. Schokbetonnen balkon- en galerijelementen geven de woningen hun karakteristieke uiterlijk.