KAART - AFBEELDINGEN  - VOLGENDE PROJECT
ARCHITECTUURGIDS.NL / ARCHITECTUREGUIDE.NL
METROSTATIONS BENELUXLIJN
J.J.H.M. VAN HEESWIJK; A.A.M. VOETS; M. STRUIJS (GEMEENTEWERKEN), 1995-2002, Schiedam Parkweg (Parkweg 300); Pernis (Schalekampplein 25); Tussenwater (Koddeweg 200), Rotterdam
Metrostations Beneluxlijn / Metro Stations Beneluxlijn ( J.J.H.M. van Heeswijk; A.A.M. Voets; M. Struijs (Gemeentewerken) )
Schiedam Parkweg  ©
De Beneluxlijn voert vanaf het Marconiplein via de verbrede Beneluxtunnel naar Hoogvliet. De metrobaan is overal hetzelfde uitgevoerd, maar de stations zijn als aparte, voor de plek karakteristieke gebouwen door verschillende architecten ontworpen, zodat de reiziger altijd onmiddellijk weet waar hij is. Het metrostation Tussenwater ligt op de plaats waar de nieuwe lijn aantakt aan de bestaande. De constructie van in zichzelf stabiele, geprefabriceerde betonnen portalen op korte onderlinge afstand vormt de ruimte rond de hoge trappenhuizen en is tevens buitengevel. De tussenruimtes tussen de portalen zijn afgewerkt met glas. De sociale veiligheid is vertaald in lichte overzichtelijke ruimtes, aan de binnenzijde geheel betegeld met rode en paarsblauwe tegels.