KAART - AFBEELDINGEN  - VOLGENDE PROJECT
ARCHITECTUURGIDS.NL / ARCHITECTUREGUIDE.NL
BEELDENPAVILJOEN SONSBEEK (RECONSTRUCTIE)
A.E. VAN EYCK, 1965-1966, Nationaal Park de Hoge Veluwe, Otterlo
Beeldenpaviljoen Sonsbeek (Reconstructie) / Sculpture Pavillion Sonsbeek (Reconstruction) ( A.E. van Eyck )
© 2006 Piet Vollaard
In de beeldentuin van het museum staan twee gereconstrueerde expositiepaviljoens, ontworpen als tijdelijke constructies voor tentoonstellingen in het Arnhemse Sonsbeekpark. Het paviljoen van Aldo van Eyck, in 2006 gereconstrueerd onder supervisie van zijn weduwe, bestaat uit zes parallel geplaatste wanden van B2-betonblokken van circa 4 meter hoog en op circa 2,5 meter afstand. Het geheel was afgesloten met een transparant dak. Door de wanden hier en daar een halfcirkelvormige bolling te geven en door zo nu en dan kleine openingen in de wanden uit te sparen ontstond een complex ruimtelijk labyrint met een veelheid aan plekken en doorzichten.