CLIPQUIZ

De Grote Architectuurgids.nl Clipquiz 2017Architectuurgids.nl selecteerde 10 muziekclips van gerenommeerde Nederlandse musici, hiphopartiesten en popbandjes met als decor een of meer gebouwen of een wijk uit de rijke Nederlandse architectuurgeschiedenis.

Daar kun je natuurlijk fijn naar luisteren en kijken, maar als je daarmee toch bezig bent, test dan je kennis van de Nederlandse architectuur en doe mee aan de Grote Architectuurgids.nl Clipquiz 2017.

De regels zijn simpel: benoem van elke clip het daarin figurerende gebouw(en) (of de wijk), inclusief de architect(en). Hint: alle ontwerpen staan in de database van architectuurgids.nl.
Als je een gebouw niet in de database kunt vinden, kun je er dus van uitgaan dat het antwoord in elk geval fout is. Gebouwen die wel in de clip zitten, maar niet in de database, en die toch ingevuld worden, leveren strafpunten op.

Mail de antwoorden aan
mail@architectuurgids.nlDe inzender met de meeste goede antwoorden mag een gedrukt en gesigneerd exemplaar van een van de vele door uitgeverij 010 / nai010 gepubliceerde (papieren) architectuurgidsen uitkiezen.
Inzendtermijn sluit op 5 februari 20171 (weggevertje) Amazing Stroopwafels - Maastunnel
2 Earth & Fire - Wild and Exciting
3 Face Tomorrow - Trial and Error
4 Sandy Coast - Just A Friend
5 Jim - Tell Her
6 Nick en Simon - Kijk Omhoog
7 Dio - Tijdmachine
8 De Div - Take me to your Heart
9 Golden Earring - She Flies On Strange Wings
10 Jeugd van tegenwoordig - Hollereer